Europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Konferencia o budúcnosti Európy: Poslanci budú diskutovať o hrozbách európskej demokracii a bezpečnosti

Poslanci Európskeho parlamentu sa stretnú už v stredu 16. marca, aby podali spoločné vyhlásenie o hrozbách pre európsku demokraciu, ktorého schválenie sa očakáva v najbližších týždňoch, zhodnotia aj prínos Konferencie o budúcnosti Európy.

  • súčasný stav v plenárnych pracovných skupinách;
  • navrhované spoločné vyhlásenie delegácií na plenárnej konferencii Európskeho parlamentu a národných parlamentov;
  • pokračovanie konferencie.

Ako sa uvádza na internetovej stránke Európskeho parlamentu, spoločné vyhlásenie parlamentných delegácií na plenárnom zasadnutí Konferencie o budúcnosti Európy pripravujú europoslanci a poslanci členských štátov pod vedením zástupcov francúzskeho Národného zhromaždenia a Senátu. Očakáva sa, že bude obsahovať súbor spoločných riešení ku kľúčovým oblastiam práce konferencie. Diskusia sa bude zameriavať aj na sledovania výsledkov konferencie, ktorá sa blíži ku koncu.

Parlamentná delegácia pracuje na návrhoch, ktoré zohľadnia najnovšie hrozby pre európsku demokraciu, mier a bezpečnosť. Viacerí poslanci Európskeho parlamentu predložili myšlienku stretnutia na zmenu zmlúv EÚ ako nástupcu konferencie. Program stretnutia a zoznam návrhov je dostupný na internetovej stránke. Diskusiu je možné sledovať naživo v multimediálnom centre Parlamentu.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Konferencia o budúcnosti Európy vstúpila do poslednej fázy. Na svojom ďalšom zasadnutí 25.- 26. marca plénum začne pripravovať návrhy, ktoré budú založené na odporúčaniach pre krajiny a občanov. Podnety budú založené na diskusiách v pléne konferencie. Diskusie a návrhy budú zoskupené tematicky.

(noviny.sk)

O mam

Odporúčame pozrieť

hracky

Europarlament podporuje prísnejšie pravidlá EÚ pre bezpečnosť hračiek

Cieľom návrhu pravidiel je znížiť počet nebezpečných hračiek predávaných na jednotnom trhu EÚ a lepšie …

Consent choices