nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: European Union 2021.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Jednoznačne podporujem rozpustenie ĽSNS a Republiky

Generálna prokuratúra SR by sa mala začať zaoberať rozpustením strán Republika a Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Myslí si to vládna strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej stanovisko poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Dôvodom majú byť podľa SaS medializované prepojenia predstaviteľov strán na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska.

„Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska. Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je tak v priamom rozpore s Ústavou SR, a preto je najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením,“ uviedol poslanec Národnej rady SR za SaS Miroslav Žiak.

„Jednoznačne podporujem rozpustenie ĽSNS a Republiky. ĽSNS a Republika boli v priamom kontakte s ľuďmi platenými Ruskom za špionáž. Najatí slovenskí špióni ruskej kontrarozviedky, títo proruskí trollovia, tieto strany spolufinancovali. Dnes sa už naplno odhalila agresivita Putinovho Ruska a jeho administratívy. Nemôžeme si dovoliť nechať operovať nebezpečných ľudí spojených s Putinom s jeho tajnou službou na slovenskej politickej scéne,“ hovorí europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová /RE/.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

Členovia SaS sú tiež toho názoru, že predstavitelia Republiky a ĽSNS majú byť ignorovaní aj v médiách. „Nemôže nám byť jasné, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky, či sú to ich osobné názory, alebo o ide názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska. Médiá by sa mali vyvarovať akejkoľvek príležitosť ponúknuť týmto osobám priestor,“ doplnil člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.

(SITA/redakcia).

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices