mladi ludia, cestovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Tajomníčka rezortu dopravy: Európa má byť lídrom v udržateľnom cestovnom ruchu

Ministri krajín Európskej únie pre cestovný ruch na stretnutí v  Dijone riešili situáciu na Ukrajine a zároveň sa zaoberali budúcnosťou turizmu. Slovensko na summite zastupovala štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková.

„Prechod k udržateľnejšiemu cestovnému ruchu je a bude téma, ktorá pôjde v najbližších rokoch do popredia. Vidíme, že čoraz viac ľudí dbá na ekológiu. Zelené riešenia preto treba začať aktívne využívať aj v oblasti turizmu a je v záujem nás všetkých, aby sa Európa stala lídrom v udržateľnom cestovnom ruchu,“ povedala Katarína Bruncková.

Lídri cestovného ruchu neobišli pri diskusiách ani aktuálnu situáciu na Ukrajine.  Bruncková v tejto súvislosti iniciovala aj rozhovory o budúcnosti ukrajinských utečencov. „Slovensko ochotne pomáha odídencom z Ukrajiny a je pripravené v tejto pomoci pokračovať. Trváme však na tom, že kríza na Ukrajine sa týka všetkých štátov EÚ, nielen susedných krajín, a preto potrebujeme pomoc z celej Európy. Snaha Európskej komisie zabezpečiť krajinám ako Slovensko finančnú pomoc nás teda veľmi potešila,“ dodala Bruncková.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

O mam

Odporúčame pozrieť

technologie

EK otvára výzvy na investovanie do dátových priestorov pre cestovný ruch a kultúrne dedičstvo

Komisia dnes uverejnila nové výzvy na predkladanie návrhov v rámci pracovných programov na roky 2023 – 2024 programu Digitálna …

Consent choices