Michal SIMECKA a Eduard HEGER. PHOTO: Kancelária podpredsedu EP

Šimečka prijal Hegera v Bruseli: Spoločne musíme pracovať na európskej perspektíve pre Ukrajinu

Podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka dnes prijal v bruselskom sídle europarlamentu premiéra Eduarda Hegera. Hovorili spolu najmä o ruskej agresii na Ukrajine a budúcnosti Ukrajiny v EÚ. 

„S premiérom sme sa zhodli, že hlas Slovenska v Európe musí rezonovať. Obaja veríme, že len spoločnými silami môžeme dôsledne presadzovať záujmy našej krajiny v Európskej únii a v jej inštitúciách. O to viac v situácii, keď sa na kontinent vrátila vojna a siaha priamo až k hraniciam Slovenska,“ povedal podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka (PS).

Predseda vlády s podpredsedom europarlamentu hovorili o aktuálnom dianí na Ukrajine, sankciách voči Rusku aj európskej perspektíve pre Ukrajinu. Obaja sa zhodujú na tom, že Ukrajina patrí do EÚ. „Som presvedčený, že Ukrajina by mala získať status kandidátskej krajiny do Európskej únie okamžite. To je v tomto momente kľúčový politický signál pre Ukrajinu, ktorá bojuje a doslova krváca za európske hodnoty. Som rád, že premiér Heger túto agendu háji na úrovni Európskej rady. Ide o skutočne o slovenský záujem,“ dodal podpredseda europarlamentu a progresívcov Šimečka.  

Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

Okrem Ukrajiny na stretnutí hovorili aj o európskom riešení utečeneckej krízy, o otázkach ochrany právneho štátu a slobody médií v EÚ a ďalších aktuálnych európskych témach.

O mam

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices