pollak
Peter Pollák, europoslanec /OĽaNO, EPP/. PHOTO: European Union.

Peter Pollák: Dôstojný život a rovnaké zaobchádzanie s Rómami nie je luxus, je to nevyhnutnosť!

„Rómovia sú súčasťou našej histórie a nášho dedičstva a veľkou mierou prispeli ku kultúrnemu bohatstvu, rozmanitosti, ekonomike a spoločnej histórii Európy. 8. apríla je príležitosťou si to pripomenúť a taktiež zvýšiť povedomie o situácii Rómov v Európe,“ povedali Manfred Weber, predseda poslaneckého klubu EĽS, a Peter Pollák vo výzve týkajúcej sa naliehavejších opatrení v oblasti inklúzie Rómov v Európe.

„Rómovia sú Európania a ako takí by mali mať rovnaké práva a rovnaké zaobchádzanie ako všetci ostatní európski občania. Pri pohľade na realitu v niektorých členských štátoch nie je na čo byť hrdý, najmä keď vidíme ľudí, ktorí napriek masívnym finančným investíciám, ktoré boli k dispozícii v predchádzajúcich rokoch, žijú bez prístupu k pitnej vode a základnej infraštruktúre,“ uviedol Peter Pollák. europoslanec. „Potrebujeme nový začiatok, ktorý bude vychádzať z predchádzajúcich skúseností, založený na efektívnejšom využívaní finančných prostriedkov a dôslednom monitorovaní. Je načase prejsť k implementácii, ktorá prináša hmatateľné výsledky.“

Predseda poslaneckého klubu EĽS Manfred Weber: „Je jasné, že je potrebné urobiť viac, napríklad keď sa pozrieme na integráciu rómskych detí do vzdelávania v našich členských štátoch. Poslanecký klub Európskej ľudovej strany je odhodlaný v nadchádzajúcich rokoch dosiahnuť ďalší pokrok v oblasti začleňovania Rómov a sme hrdí na to, že poslanec Európskeho parlamentu rómskeho pôvodu Peter Pollák je súčasťou poslaneckého klubu EĽS.

Viac..  Energetická efektívnosť budov: Poslanci schválili dekarbonizáciu sektora budov

„Rómovia si zaslúžia slušný život bez násilia a diskriminácie. Chceme, aby boli hrdými Európanmi, hrdými Rómami,“ uzavreli Weber a Pollák.

Poslanecký klub EĽS prijal v júni 2020 svoj pozičný dokument o procese začleňovania Rómov do EÚ; jeho celé znenie si prečítajte na nasledovnom linku.

O red

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: 40% energie spotrebuje vykurovanie budov, toto číslo musíme znížiť

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices