stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Ivan Štefanec: Chceme Marshallov plán pre Ukrajinu a jej vstup do EÚ

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) sa v rámci návštevy Ukrajiny stretol na pôde ukrajinského parlamentu Verkhovna Rada s jeho predsedom Ruslanom Štefančukom a tiež predsedníčkou Výboru pre začlenenie Ukrajiny do Európskej únie Ivannou Klympush-Tsintsadze, ktorá v minulosti zastávala post vicepremiérky pre európsku a euroatlantickú integráciu Ukrajiny. V rámci tohto stretnutia bolo podpísané memorandum o spolupráci, ktoré okrem iného hovorí aj o Marshallovom pláne pre Ukrajinu.

Memorandum europoslancov z jedenástich krajín Európskej únie s predstaviteľmi ukrajinského parlamentu otvára ďalšie možnosti pre urýchlenie vstupu Ukrajiny do Európskej únie, vrátane čerpania európskych peňazí na povojnovú rekonštrukciu Ukrajiny. Bezpečná a rozvinutá Ukrajina znamená bezpečné a rozvinuté Slovensko,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices