stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Ivan Štefanec: Zjednodušíme výrobcom záťaž a lepšie ochránime spotrebiteľov

Výbor Európskeho parlamentu pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa schválil jednoznačnou väčšinou návrh europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH), ktorý sa ako spravodajca výboru venoval téme regulácie pre strojové zariadenia.

Slovenský europoslanec, ktorý pôsobí aj ako Digitálny ambasádor Ligy pre digitálny rast, vysvetlil, že ide o prispôsobenie existujúceho legislatívneho rámca aktuálnym potrebám trhu a zamedzeniu rizík, ktoré súvisia s umelou inteligenciou, či internetom vecí.  Výsledkom bude zjednodušenie administratívnej záťaže a nákladov pre podnikateľov a dlhší časový priestor pre priemysel na adaptáciu nariadení. Na druhej strane europoslanci žiadajú splnenie základných zdravotných a bezpečnostných požiadaviek ochraňujúcich spotrebiteľa.

„Aktualizácia smernice o strojových zariadeniach prináša na trh so strojmi výhody jednotného trhu, harmonizáciu pravidiel a väčšiu predvídateľnosť. Odsúhlasený návrh predstavuje vyvážený kompromis pre výrobcov, aj konečných užívateľov,“ uviedol europoslanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices