obchod
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Maloobchod Európskej únie v marci medzimesačne klesol o 0,2 %

Tržby maloobchodu v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v marci medzimesačne klesli o 0,4 percenta a v rámci celej Európskej únie (EÚ) sa znížili o 0,2 percenta. Medziročne maloobchod eurozóny podľa kalendárne upravených údajov v marci vzrástol o 0,8 percenta a v rámci celej EÚ sa zväčšil o 1,7 percenta. Slovenské maloobchodné tržby v marci medzimesačne stúpli o 0,5 percenta a medziročne o 14,5 percenta. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V rámci krajín, z ktorých boli údaje k dispozícii, maloobchodné tržby v marci medzimesačne najvýraznejšie klesli v Španielsku (-4 %), Luxembursku (-3,3 %) a vo Francúzsku (-1,9 %). Najvýraznejší medzimesačný rast maloobchodu evidovali v Slovinsku (11,4 %), Lotyšsku (11,1 %) a v Maďarsku (7,3 %).

Medziročne sa marcové maloobchodné tržby najviac zväčšili v Slovinsku (25,6 %), Estónsku (18,4 %) a na Malte (16,4 %). Najvýraznejší pokles maloobchodu v porovnaní s marcom minulého roka bol v Dánsku (-11 %), Španielsku (-4,8 %) a v Belgicku (-3,9 %).

Viac..  Lagardová: Európa a USA by nemali súťažiť o to, kto ponúkne vyššie dotácie

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

obchod

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej EÚ medzimesačne vzrástol

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej Európskej únii (EÚ) v januári 2024 v medzimesačnom …

Consent choices