simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

M. Šimečka: Ľudia potrebujú efektívne vládnutie a nie neustále hádky

Ľudia na Slovensku potrebujú efektívne vládnutie, fungujúce verejné služby, a nie neustále hádky a osobné útoky politikov. Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda EP Michal Šimečka tak reagoval na dnešné rokovanie vlády, na ktorom opäť nebola schválená tzv. protiinflačná pomoc.

“Koaličné strany sa opäť hádajú a už beztak meškajúca pomoc ľuďom v čase zdražovania potravín, energií, či pohonných hmôt sa teda znova odkladá. Vládna koalícia je opäť paralyzovaná a už to nie je ani smiešne,” uviedol Šimečka.

Predseda hnutia pripomenul, že pád vlády a politická kríza by v súčasnej situácii vyhovovali najmä Robertovi Ficovi a extrémistom, navyše by sa zničili všetky, aj keď len čiastočné, reformné snahy. “Každý, kto to so Slovenskom myslí dobre, by si mal v čase vojny na Ukrajine a utečeneckej, či inflačnej krízy želať, aby súčasná vláda pokračovala, plnila si svoje úlohy a pracovala pre občanov,” zdôraznil Šimečka. Dodáva však, že ak súčasné strany vládnej koalície nedokážu spolu vládnuť v prospech ľudí, mali by prestať traumatizovať verejnosť a ukončiť toto trápenie.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O mam

Consent choices