simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

M. Šimečka: Sledujeme vznik konzervatívno-fašistickej koalície Igora Matoviča

Podpredseda Európskeho parlamentu a predseda strany PS, Michal Šimečka, sa vyjadril k zajtrajšiemu hlasovaniu o tzv. protiinflačnom balíčku:

„Hovoria, že im ide o rodinu, ale nie je to pravda. V skutočnosti sledujeme vznik konzervatívno-fašistickej koalície Igora Matoviča s Kotlebovcami, Kuffom, Tarabom a Borisom Kollárom.

Pod zámienkou boja proti inflácii si skúšajú spojenectvo, ktoré môže skončiť poľským scenárom.  V ohrození sú práva žien, LGBTI ľudí, jednoducho každého, kto sa nezmestí do ich ideologickej rovnice otec – mama – dieťa. Ak protiinflačný balíček Igora Matoviča naozaj prejde vďaka hlasom Kotlebovcov, potom už bude možné všetko. Nikto z nás nevie, čo im za podporu sľúbil.

Navyše, Matovičov geniálny nápad rodinám v realite vôbec nepomôže. Chudobným rodinám nepomôže daňový bonus, tým bezdetným nepomôžu rodinné prídavky, a peniaze naopak dostanú bohatšie rodiny, ktoré ich vôbec nepotrebujú. Matovičov balíček zároveň spôsobí obrovský výpadok príjmov pre samosprávy, ktoré budú musieť zatvárať materské školy či sociálne služby.

Viac..  M. Weber: Populisti zvolení do europarlamentu skončia v tábore Putinových priateľov

Preto apelujem na všetkých liberálnych poslancov a poslankyne v Národnej rade, aby tento megalomanský plán Igora Matoviča odmietli. Týka sa to aj členov klubu Obyčajných ľudí. Inak budú mať na svedomí legitimizáciu fašistov, rozvrat verejných financií, likvidáciu slovenských samospráv. A kto na to v skutočnosti doplatí? Slovenské domácnosti a rodiny, tie tradičné aj pestrofarebné, jednoducho všetci.“

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices