simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Šimečka: Aj keby EÚ nakúpila dostatok plynu, chýba nám dostatočné prepojenie medzi členskými krajinami

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE.

Európska komisia zriadila pracovnú skupinu na diverzifikáciu dodávok energií

BRATISLAVA – Európska komisia (EK) zriadila pracovnú skupinu v rámci Generálneho direktoriátu pre energetiku, aby implementovala plán REPowerEU, ktorého cieľom je diverzifikácia dodávok energií. Tá sa má dosiahnuť aj prostredníctvom dobrovoľného spoločného nákupu plynu prepravovaného plynovodmi, skvapalneného zemného plynu (LNG) a vodíka. EK o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Nová pracovná skupina pomôže v realizácii plánu REPowerEU, čiže zmenšení závislosti od ruských fosílnych palív. Pracovná skupina Energy Platform začne svoju činnosť 1. júna a ihneď začne riešiť nové úlohy, ktorá načrtol plán REPowerEU schválený 18. mája. Pracovať bude na združovaní dopytu, koordinácii kapacity a vyjednávaní o dodávkach energií.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

„V našom pláne REPowerEU sme načrtli, ako sa Európa môže zbaviť ruských fosílnych palív. Teraz si vytvárame nástroje, aby sme to zrealizovali,“ uviedla eurokomisárka pre energetiku Kadri Simsonová. „Nastal čas na diverzifikáciu našich dodávok energií a na čo najlepšie využitie našej infraštruktúry. Pracovná skupina Energy Platform prispeje k energetickej bezpečnosti a nezávislosti Európy,“ dodala eurokomisárka.

(redakcia/SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

Jozef Mihál: Podporujem dohodu dosiahnutú v trialógoch vo veci reformy trhov EÚ s plynom a vodíkom

Poslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom • Nová smernica prispeje …

Consent choices