nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nezamestnanosť v Európskej únii sa v apríli medzimesačne nezmenila

Miera nezamestnanosti v eurozóne podľa sezónne upravených údajov sa v apríli medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 6,8 percenta. Klesla však medziročne, keďže v apríli 2021 bola vo výške 8,2 percenta. V rámci celej Európskej únie (EÚ) bola nezamestnanosť v apríli v porovnaní s marcom tiež stabilná, a to na úrovni 6,2 percenta, ale klesla medziročne z hodnoty 7,5 percenta, na ktorej bola v apríli minulého roka. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V apríli tohto roka bolo podľa odhadov Eurostatu v Európskej únii bez práce 13,264 milióna mužov a žien, z toho v eurozóne bolo 11,181 milióna nezamestnaných. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka počet nezamestnaných v EÚ klesol o 2,543 milióna a v eurozóne sa znížil o 2,175 milióna.

Na Slovensku bola v apríli nezamestnanosť mierne vyššia ako v rámci celej Európskej únie, a to 6,3 percenta. Klesla však z marcovej úrovne 6,4 percenta. Nižšia bola aj medziročne, keďže v apríli 2021 bola vo výške 7,1 percenta.

Viac..  Priemyselná produkcia v eurozóne aj v EÚ vo februári medzimesačne vzrástla

Najvyššia miera nezamestnanosti v rámci Európskej únie bola v apríli v Španielsku (13,3 %), Grécku (12,7 %) a v Taliansku (8,4 %). Najnižšiu nezamestnanosť mali v apríli v Českej republike (2,4 %), v Nemecku a Poľsku (zhodne 3 %) a na Malte (3,1 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices