hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Martin Hojsík: Znečisťovatelia majú platiť za to, že ničia klímu

hojsík…a peniaze majú ísť ľuďom, obciam, a malým firmám a pomôcť im znižovať emisie a efektívnejšie využívať energiu. Preto je veľmi dôležitý zákon o obchodovaní s emisiami, takzvaný Emission trading system.

😬Keď sme hlasovali na začiatku júna o obchodovaní s emisiami, tak sa kresťanskodemokratické strany spojili s extrémnou pravicou a fašistami a prostredníctvom pozmeňovacích návrhov znižovali ciele ochrany klímy, ale aj pomoc ľuďom. V závere hlasovania však neprešiel návrh ako celok, keď ho nepodporili ani frakcie socialistov a zelených. Zákon o obchodovaní s emisiami sa tak vrátil na prerokovanie vo výbore.

✅Tento týždeň sme mali reparát. A podarilo sa. Schválili sme ďalšiu veľkú časť klimatického balíka, a teda obchodovanie s emisiami bude lepšie pre ochranu klímy než doteraz. Podarilo sa nam to vďaka poctivým rokovaniam a hľadaniu kompromisov s demokratickými stranami. Niečo, čo žiaľ v slovenskej politike tak veľmi chýba.

Viac..  Peter Pollák: Peniaze z EÚ sme vybavili, k ľuďom sa však nedostávajú. VIDEO

👉Obchodovanie s emisiami má viac pomáhať ľuďom ohrozeným energetickou chudobou, niečo čo nám na Slovensku dlhodobo chýba.

Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Sankcie …

Consent choices