Dohoda EP a Rady EÚ: Transfery kryptomien bude možné vždy sledovať

Vyjednávači Európskeho parlamentu (EP) a Rady Európskej únie v stredu dosiahli predbežnú dohodu o novej legislatíve s cieľom zabezpečiť, že transfery kryptomien bude možné vždy sledovať a podozrivé transakcie blokovať. Informoval o tom EP na svojej internetovej stránke.

Na základe dohodnutej legislatívy sa na transfery kryptomien rozšíri takzvané „cestovné pravidlo“, ktoré existuje pri transakciách tradičnými financiami. Poskytovatelia služieb v oblasti kryptomien budú mať povinnosť odovzdávať kompetentným úradom informácie, ak sa bude vyšetrovať pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu. Nestanovuje sa pritom minimálna suma ani výnimka v rámci požiadavky sledovania transferov v malej hodnote. Predtým, ako sa kryptomena doručí príjemcovi, poskytovatelia služieb budú musieť overiť, že na zdroj aktív sa nevzťahujú reštriktívne opatrenia alebo sankcie.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

„Kryptomeny boli mimo pozornosti našich bezpečnostných úradov príliš dlho. To naozaj poškodzovalo životy ľudí a vyvolávalo pochybnosti o sektore kryptomien. Dnes sme urobili veľký krok smerom k riešeniu týchto problémov,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Assita Kanko, ktorá je spoluspravodajkyňou predkladanej legislatívy.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

bitcoin

Ivan Štefanec: Aj pri kryptomenách treba ochraňovať spotrebiteľov

Európsky parlament rozhoduje o vytvorení európskeho regulačného rámca, ktorý umožní regulovať kryptomeny. Európska únia by sa …

Consent choices