Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

I. Štefanec: Cirkev má svoju úlohu pri snahách o zastavenie krviprelievania Ukrajincov

Skupina poslancov europarlamentnej Európskej ľudovej strany navštívila turecký Istanbul, aby sa tam stretli s pravoslávnym ekumenickým patriarchom Bartolomejom I. z Konštantínopolu. Súčasťou delegácie bol aj europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH). Cieľom návštevy bolo prediskutovať úlohu pravoslávnej cirkvi pri podpore mieru a porozumenia medzi náboženstvami a národmi vzhľadom na ruskú agresiu na Ukrajine. Podľa Európskej ľudovej strany Putin zneužíva ruské pravoslávie ako nástroj zahraničnej politiky. Poslanecký klub EPP je jedinou politickou skupinou v Európskom parlamente so stálou pracovnou skupinou pre medzikultúrny a náboženský dialóg.

„Spája nás naša viera a záväzok voči dobru ľudí. Úlohou cirkvi je snažiť sa zastaviť krviprelievanie a nastoliť mier. Prirodzene, tam, kde ruský patriarcha Kirill a ruská pravoslávna cirkev zlyhali, existuje priestor na výraznejšiu úlohu pre ostatných predstaviteľov pravoslávnej cirkvi. Naša viera nie je o násilí,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Protestujúci poľnohospodári odovzdali Zastúpeniu EK svoje požiadavky

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Cirkvi a náboženské komunity pomáhajú trpiacim Ukrajincom

Poslanecký klub Európskej ľudovej strany, ktorá je najväčšou frakciou europarlamentu, usporiadal už svoj 24. medzikultúrny …

Consent choices