Ilustračné PHOTO Zdroj: screenshot © European Union, European Council

Európska únia odporúča druhé posilňovacie dávky pre ľudí od 60 do 79 rokov

Európska únia považuje za „kritické“, aby úrady v 27-člennom bloku zvážili podanie druhej posilňovacej dávky vakcíny proti koronavírusu ľuďom od 60 do 79 rokov a iným zraniteľným osobám. Kontinent zasiahla nová vlna pandémie, pričom stúpajú počty nakazených i hospitalizovaných.

„V čase, keď vstupujeme do letného obdobia, vyzývam všetkých, aby sa čo najskôr dali zaočkovať a posilniť. Nemôžeme strácať čas,“ povedala eurokomisárka pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidesová.

Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) a Európska lieková agentúra (EMA) informovali, že druhú posilňovaciu dávku možno podať najskôr štyri mesiace po prvej.

„Vzhľadom na to, že v Európe v súčasnosti trvá nová vlna so zvyšujúcim sa počtom hospitalizácií a osôb na jednotkách intenzívnej starostlivosti, je dôležité, aby orgány verejného zdravotníctva teraz zvažovali podanie druhej posilňovacej dávky ľuďom vo veku od 60 do 79 rokov, ako aj zraniteľným osobám v akomkoľvek veku,“ uviedli agentúry vo vyhlásení.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

EIB, EK a Gatesovci chcú každoročne ochrániť 370 miliónov detí pred detskou obrnou

Európska komisia, Európska investičná banka a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov oznámili založenie nového finančného …

Consent choices