Ivan Štefanec, europoslanec, KDH/EPP. PHOTO: © European Union 2020 - Source: EP

Ivan Štefanec: Zjednodušíme život stámiliónom Európanov

Dohodnutá jednotná norma pre nabíjacie zariadenia medzi členskými štátmi EÚ a europarlamentom  dostala zelenú aj v príslušnom výbore Európskeho parlamentu. USB port Type-C sa tak v polovici roka 2024 stane štandardným vstupom pre všetky smartfóny, slúchadlá, tablety, prenosné reproduktory, digitálne fotoaparáty a ďalšie podobné zariadenia.

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý stál pri zrode tejto iniciatívy, pripomenul okrem praktických výhod pre stámilióny užívateľov aj zásadný vplyv na ochranu životného prostredia vďaka zníženiu elektroodpadu a nižšej ťažbe materiálov potrebných na výrobu nabíjacích zariadení.

„Ako člen Výboru Európskeho parlamentu pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa vidím cestu práve v nápadoch a návrhoch, ktoré dokážu prakticky zlepšiť život miliónom Európanov, šetriť ich peňaženku a zároveň mať výrazný pozitívny bonusový efekt na životné prostredie,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Ifo: EÚ musí viac zohľadňovať hospodárske súvislosti svojej klimatickej politiky

O mam

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Digitálny vodičský preukaz v mobile bude realitou

Európsky parlament schválil nové pravidlá EÚ o vodičských preukazoch. Okrem modernizácie systému vodičských preukazov prinášajú …

Consent choices