simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/ a podpredseda Európskeho parlamentu. PHOTO: European Union 2022.

Michal Šimečka: Eduard Heger by sa mal zastať prezidentky v spore s Matovičom

BRATISLAVA – Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) by sa mal zastať prezidentky Zuzany Čaputovej a riadneho chodu ústavných orgánov. V stanovisku to uviedol europoslanec a šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Reagoval tým, na komentár ministra financií a Hegerovho straníckeho šéfa Igora Matoviča, ktorý napísal, že sa za prezidentku hanbí.

„Eduard Heger by sa už konečne mal stať skutočným premiérom, ktorý si vie dať rady so svojím ministrom financií. Neustále útoky na hlavu štátu, ktorá si len plní svoje ústavné kompetencie, sa musia raz a navždy skončiť,“ vyhlásil Šimečka. Jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov musí podľa neho stáť
na strane ústavnosti a netolerovať vo svojej vláde takéto excesy.

Ak si chce podľa Šimečku premiér udržať svoju vládu do konca volebného obdobia, musí sa vysporiadať s Igorom Matovičom a nerobiť mu iba otvárača tlačoviek, nedovoliť mu znásilňovať legislatívny proces a nenechať ho ponižovať iných členov vlády či prezidentku. „Ľudia na Slovensku potrebujú riešenia a efektívne vládnutie, Matovičove osobné útoky prinášajú presný opak – paralýzu a stratu dôvery v inštitúcie,“ dodal Šimečka.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Minister financií Igor Matovič na sociálnej sieti napísal, že sa hanbí za prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. V súvislosti s tým, že balíček prorodinných opatrení poslala na posúdenie Ústavnému súdu SR skonštatoval, že „nenávisť voči nemu prezidentku metá natoľko, že v pohode obetuje osud 2,5 milióna detí a rodičov“.

(SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

caputova

Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

Slovenský premiér Robert Fico podľa prezidentky Zuzany Čaputovej testuje na Slovensku „limity demokracie“. Robí to …

Consent choices