migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska komisia rozdelila 171 miliónov eur projektom pre riadenie migrácie

Európska komisia (EK) rozdelila 171 miliónov eur projektom na podporu systémov prijímania, azylu a návratov na Cypre, v Španielsku, Grécku, Taliansku a Poľsku. Ako informuje na svojej webstránke, ide o výsledok súťažnej výzvy vypísanej začiatkom roka 2022 na financovanie projektov v členských štátoch pod tlakom v rámci Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.

Na Cypre finančná pomoc poputuje na stavbu ubytovacieho a predodchodového centra v oblasti Menoyia v Larnake. V Španielsku sa zameria na posilnenie kapacity prijímacieho systému v Ceute a na Kanárskych ostrovoch na zmiernenie preťaženia ich prijímacej kapacity v dôsledku zvýšeného migračného tlaku. Podobné to bude aj v Taliansku, kde sa projekt sústreďuje na posilnenie kapacity prijímacieho systému od príchodu až po všetky fázy prijatia s cieľom chrániť a starať sa o najzraniteľnejšie deti a ženy.

Finančná podpora medzinárodným organizáciám v Grécku prispeje k zlepšeniu kvality pomoci pri ochrane žiadateľov o azyl umiestnených v rámci prijímacieho systému. Zameria sa pritom najmä na individualizované riadenie ľudí, ktorí sa nachádzajú v situácii zraniteľnosti, ako aj na poskytovanie podpory vzdelávania školopovinným utečeneckým deťom v Grécku. V Poľsku dostane pomoc Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) na posilnenie prístupu založeného na právach a citlivého voči ochrane na poskytovanie priamej pomoci a zlepšenie postupov návratu.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

azyl, migranti

Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Komisia prijala oznámenie, v ktorom hodnotí výsledky dosiahnuté v oblasti migrácie a azylu za posledné …

Consent choices