ukrajina-eu
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európska rada uvalila reštriktívne opatrenia na Viktora a Oleksandra Janukovyčovcov

Rada Európskej únie vo štvrtok v súvislosti s neodôvodnenou a nevyprovokovanou ruskou vojenskou agresiou voči Ukrajine rozhodla o uvalení reštriktívnych opatrení voči ďalším dvom jednotlivcom. Rada o tom informuje prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky.

Na zoznam osôb, subjektov a orgánov, na ktoré sa vzťahujú reštriktívne opatrenia za ich rolu v podkopávaní alebo ohrozovaní územnej celistvosti, suverenity a nezávislosti Ukrajiny, a stability a bezpečnosti štátu, zaradili aj bývalého proruského prezidenta Ukrajiny Viktora Fedorovyča Janukovyča a jeho syna Oleksandra Viktorovyča Janukovyča. V prípade druhého menovaného je dôvodom aj vykonávanie transakcií so separatistami v ukrajinskom regióne Donbas.

Rada tiež v tlačovej správe na svojej webstránke okrem iného konštatuje, že EÚ bude naďalej poskytovať silnú podporu Ukrajine, odsudzuje nerozlišujúce útoky Ruska proti civilistom a civilnej infraštruktúre a vyzýva Moskvu, aby okamžite a bezpodmienečne stiahla všetky svoje jednotky a vojenské vybavenie z celého územia Ukrajiny za medzinárodne uznané hranice.

Viac..  Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

O mam

Odporúčame pozrieť

koronavirus

Oddnes budeme musieť dodržiavať tieto opatrenia. Začína sa 1. fáza uvoľňovania zákazov

BRATISLAVA / Úrad verejného zdravotníctva zverejnil v utorok večer podrobnosti opatrení, ktoré sú platné od stredy, …

Consent choices