Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Ľudia v banskom priemysle si zaslúžia špeciálnu pozornosť

Dátum 10.8. patrí spomienkovému Dňu obetí banských nešťastí na Slovensku. Ide o pamätný deň reagujúci na tragickú smrť 20 baníkov v bani Handlová 10. augusta 2009. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý pôsobí popri Výbore Európskeho parlamentu pre priemysel, výskum a energetiku sa v pietnom duchu vyjadril, že išlo o najväčšiu tragédiu slovenského baníctva pripomínajúc, že celkovo umrelo v regióne Hornej Nitry pri výkone baníckeho povolania viac ako 470 ľudí.

„Naším spoločným cieľom musí byť ochrana životov a zdravia zamestnancov v akejkoľvek profesii, v baníctve to platí však dvojnásobne. Cieľom Európskej únie nie je banícke regióny len  dekarbonizovať a vylepšiť tak kvalitu životného prostredia, ale dať ľuďom pracujúcim v banskom priemysle aj šancu na nový spokojný život s dobrou prácou. Pevne verím, že banícke tradície, ktoré jednoznačne patria k úspešnej slovenskej histórii a kultúre, nikdy nevymiznú,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Nepodporila som návrh na zníženie priemyselných emisií, aj kvôli hovädziemu dobytku

O mam

Odporúčame pozrieť

EK schválila slovenské opatrenia na podporu zamestnateľnosti po zatvorení uhoľných baní

Európska komisia v súlade s pravidlami štátnej pomoci EÚ schválila predĺženie a zmenu slovenského opatrenia zameraného …

Consent choices