poziar
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Na juhozápade Francúzska v súvislosti s lesným požiarom evakuovali šesťtisíc ľudí

Hasiči bojujú s lesným požiarom na juhozápade Francúzska, v oblasti známej borovicovými lesmi, ktorú pustošili plamene aj minulý mesiac.

Požiar, ktorý si vyžiadal evakuáciu asi šesťtisíc ľudí, zničil aj najmenej 16 domov. V súvislosti s ním museli v stredu popoludní zatvoriť aj dôležitú diaľnicu pri meste Bordeaux.

Najnovší lesný požiar už spálil viac ako 60 kilometrov štvorcových v departemente Gironde a susednom Landes. Minister vnútra Gérald Darmanin oznámil, že s cieľom dostať plamene pod kontrolu vysielajú na miesto ďalších hasičov. Celkovo zmobilizovali viac ako tisíc požiarnikov, deväť lietadiel a dva vrtuľníky. Gironde minulý mesiac devastoval lesný požiar, ktorý si vyžiadal evakuáciu viac ako 39-tisíc ľudí, vrátane obyvateľov i turistov.

Francúzsko tento týždeň zažíva už štvrtú vlnu horúčav v tomto roku, pričom vláda varovala pred hrozbou najhoršieho sucha odkedy úrady robia záznamy. Teploty na juhu krajiny by mali podľa očakávania dosiahnuť 40 stupňov Celzia.

Viac..  E. Jurzyca: Ochota Slovákov vynakladať peniaze na zelené projekty naďalej klesá

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices