súdy, právo, justícia
PHOTO © European Union

Kandidátom na ad hoc sudcu ESĽP bude opätovne Ondrej Laciak

Kandidátom na ad hoc sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu za Slovensko bude opätovne Ondrej Laciak. Rozhodla o tom dnes Súdna rada SR. Predmetnú funkciu pritom zastával už od roku 2016. Laciak zároveň pôsobí ako advokát so zameraním na trestné právo a takisto je docentom na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. Jeho kandidatúru na ad hoc sudcu ESĽP musí ešte odobriť vláda.

Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave Laciak absolvoval v roku 2004 a od roku 2007 začal pôsobiť na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky. Je členom orgánu predsedníctva (Advisory Board) Európskej komory obhajcov (European Criminal Bar Association – ECBA) so sídlom v Londýne. Taktiež je aktívny v Slovenskej advokátskej komore v oblasti trestného práva a zahraničných vzťahov.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Ad hoc sudca zasadá za sudcu zvoleného za členský štát Rady Európy v prípadoch, ktoré upravuje Európsky dohovor o ľudských právach. Deje sa tak v situáciách, keď sudca za daný štát nie je zvolený alebo nemôže zasadať.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Europoslanec Peter Pollák: Zbití Rómovia z Moldavy nad Bodvou sa dočkali odškodnenia. VIDEO

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Európsky …

Consent choices