sudnictvo
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Katarínu Benczovú nezvolili ako kandidátku na sudkyňu Všeobecného súdu EÚ

Katarínu Benczovú nezvolili členovia Súdnej rady SR za kandidátku na sudkyňu Všeobecného súdu Európskej únie. Získala deväť hlasov spomedzi prítomných 15 členov rady, takže rada jej zvolenie neodporučí vláde. Benczová momentálne pôsobí ako sudkyňa a predsedníčka senátu Najvyššieho správneho súdu SR.

Slovensko malo opakovaný problém obsadiť voľné miesta na Všeobecnom súde EÚ. Viacerí kandidáti, ktorí totiž prešli voľbou na pôde súdnej rady, ako aj vlády, boli nakoniec odmietnutí poradným výborom súdu.

Benczovej dnes na zvolenie za kandidátku chýbal jeden hlas. Predseda súdnej rady Ján Mazák v tejto súvislosti uviedol, že rada už veľmi obozretne a s patričnou starostlivosťou pristupuje k posudzovaniu predpokladov uchádzačov. „Pani Benczová aj v mojich očiach je vynikajúca sudkyňa vnútroštátne, keby sme mali viacej takých sudkýň, boli by sme na tom veľmi dobre. Ale bohužiaľ, tie požiadavky na medzinárodný súdny orgán sú oveľa, oveľa vyššie,“ skonštatoval Mazák. Dodal, že tie momentálne podľa jeho názoru daná uchádzačka zatiaľ nespĺňa.

Viac..  Opatrenia na zlepšenie pracovných podmienok stážistov a riešenie nedostatku pracovnej sily a zručností

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

kladivko, sud

Opätovne vyhlásili voľby na kandidáta na sudcu Všeobecného súdu EÚ

Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák opätovne vyhlásil voľby na kandidáta na sudcu Všeobecného súdu …

Consent choices