automobilka, zamestnanci
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Európska komisia sa zatiaľ nevyjadrila k ohlásenej investičnej pomoci pre automobilku Volvo

Európska komisia sa zatiaľ nevyjadrila k ohlásenej investičnej pomoci Slovenska vo výške 267 mil. eur pre automobilku Volvo. Pre agentúru SITA to potvrdilo Ministerstvo hospodárstva SR. Vláda pritom schválila poskytnutie stimulu na rokovaní, ktoré sa konalo v ten istý deň, ako bola investícia na východnom Slovensku v sume približne 1,2 mld. eur, ohlásená.

„Rezort hospodárstva sa štandardne k investíciám v procese rokovania nevyjadruje. Podpora pre Volvo je však aktuálne v procese prednotifikácie Európskou komisiou a až po tomto procese nasleduje samotná notifikácia, ktorej termín nateraz nie je známy,“ priblížilo ministerstvo.

Automobilka Volvo potvrdila výstavbu nového závodu na východe Slovenska začiatkom júla. Do roku 2026 chce u nás preinvestovať okolo 1,2 mld. eur a priamo vytvoriť 3 300 pracovných miest. Produkovať bude elektrické automobily. Štart výstavby je plánovaný na rok 2023. Sériová výroba ďalšej generácie čisto elektrických automobilov Volvo Cars by mala byť realitou v roku 2026. Závod je plánovaný na produkciu do 250 000 vozidiel ročne.

Viac..  Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia schválila slovenské opatreniena podporu nového závodu spoločnosti Volvo Cars

Európska komisia dospela k záveru, že slovenské opatrenie štátnej pomoci vo výške 267 miliónov eur v …

Consent choices