simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

M. Šimečka: Túto mizériu treba ukončiť. S Matovičom sa vládnuť nedá

Podporedseda Európskeho parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka zhodnotil aktuálny koaličný stav. V diskusii kde vystúpil ako hosť spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) a predsedníčkou zdravotníckeho výboru Janou Bittó Cigánikovou si uvedomil, že aktuálna koalícia sa zaoberá iba sama sebou.

„Jeden kritický postreh ku včerajšej diskusii,“ začal líder PS-ka a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka. Hoci sa so spoludiskutujúcimi dokáže zhodnúť, tvrdí, že mizériu treba ukončiť. „Ministra obrany Jara Naďa aj poslankyňu Bittó Cigánikovú si vážim – zhodneme sa v ochrane zahraničnopolitického ukotvenia Slovenska, v boji za ženské práva, aj v iných témach,“ napísal Šimečka a dodal, že ľudsky a politicky dokáže s oboma spolupracovať.

„Veľmi ma však trápi, aký signál včerajší večer vysielal občanom našej krajiny. O riešeniach pre Slovensko nepadlo takmer ani slovo. Väčšinu času zabrali hádky a skákanie si do rečí dvoch blízkych koaličných partnerov. Vyťahovanie hriechov z minulosti, informácie zo súkromných rozhovorov, útoky na Sulíka a Matoviča,“ pokračoval mladý, nespokojný politik.

Šimečka upozornil, že to všetko sa deje v čase, keď na našej východnej hranici zúri vojna, potraviny a tovary každým mesiacom zdražujú, a ľudia nevedia, či budú mať v zime čím kúriť a ak aj áno, či si to vôbec budú môcť dovoliť. „K tomu sa pridávajú správy o veľkých fabrikách, ktoré musia zatvárať a prepúšťať, pretože ceny plynu a elektriny sú likvidačné už aj pre ne. Túto mizériu musí koalícia čím skôr ukončiť,“ vyjadril sa progresívec.

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

„Všetci vieme, že problémom je Igor Matovič. Nedá sa s ním vládnuť, rokovať, nič. Ich vzťah s Richardom Sulíkom je toxický, traumatizuje spoločnosť. Čím dlhšie budú tieto spory pokračovať, tým väčšie riziko, že to tu prevalcuje Fico s Uhríkom. A to by bolo pre Slovensko katastrofou,“ uzavrel Michal Šimečka.

(noviny.sk)

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices