klus
Štátny tajomník Ministerstva zahranièných vecí a európskych záležiostí SR Martin Klus. Foto: SITA/Branislav Bibel

Štátny tajomník MZVEZ SR Martin Klus bude v Banskej Bystrici rokovať s partnermi zo Slavkovského formátu

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVEZ SR) Martin Klus bude v pondelok, 29. augusta 2022 v Banskej Bystrici, rokovať s námestníkom ministra zahraničných vecí Českej republiky pre riadenie európskej sekcie Jaroslavom Kurfürstom a generálnym tajomníkom Spolkového ministerstva pre európske a medzinárodné záležitosti Rakúskej republiky PetromLaunskym-Tieffenthalom v rámci Slavkovského formátu (S3).

Partneri budú diskutovať najmä o možnostiach rozvoja spolupráce v rámci tohto stredoeurópskeho regionálne zoskupenia, kde Slovenská republika prevzala 1. júla 2022 ročné predsedníctvo. Ďalšími témami rokovania budú aktuálne otázky európskej politiky v kontexte pokračujúceho českého predsedníctva v Rade Európskej únie.

Stretnutie vo formáte S3 sa uskutoční na okraj oficiálnych osláv 78. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. V rámci neformálnej časti programu navštívi štátny tajomník M. Klus spoločne s partnermi z Česka a Rakúska Čierny Balog a Vydrovskú dolinu.

Viac..  Ivan Štefanec: Vyzývame nepodporovať terorizmus a nasledovať Česko, Fínsko a Švédsko

O red

Odporúčame pozrieť

M. Wlachovský: Spolupráca v rámci Slavkovského formátu je čoraz aktívnejšia

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Wlachovský sa v pondelok 29. mája …

Consent choices