simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Europoslanec Šimečka o situácii na Slovensku: Je to hanba a nekončiaca agónia. Ľudia sa obávajú, že nebudú mať čo jesť a za čo kúriť

Minister hospodárstva Richard Sulík podal už ráno demisiu. „Poprosil som svojich kolegov, aby svoje demisie nepodali dnes, ale v pondelok. Matovičovi tak dávame priestor na to, aby urobil to, čo očakáva celá krajina,“ povedal Sulík. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje navrhované opatrenia hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) za zámerné predlžovanie koaličnej krízy. Predseda strany SaS tvrdí, že sú pripravení o požiadavkách rokovať, avšak naďalej žiadajú odstúpenie lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča. „Mal na rozmyslenie celé leto. Tento čas premárnil,“ dodal Sulík.

Šéf liberálov zároveň oznámil, že o navrhovaných opatreniach budú rokovať, až keď Matovič odstúpi. Líder OĽaNO má čas podať demisiu do pondelka 5. septembra. Sulík pred rokovaním vlády opäť zopakoval, že problém Slovenska je Matovič, a na rozdiel od neho on nie je „prilepený na svojej stoličke“. „Dnes premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) odovzdám tzv. cestovnú mapu, tá predstavuje zoznam krokov, ktoré bude treba urobiť, aby nový minister hospodárstva vedel plynule pokračovať,“ doplnil. Zároveň priznal, že by bolo jednoduchšie, keby demisiu dnes podali všetci ministri za SaS. „Koaličná kríza ma brzdí pri riešení plynovej krízy,“ priznal predseda.

Michal Šimečka: Je to hanba a nekončiaca agónia

K aktuálnej situácii sa na sociálnej sieti vyjadril aj europoslanec Michal Šimečka, ktorý zároveň predsedom Progresívneho Slovenska. „Ľudia sa obávajú, že nebudú mať čo jesť a za čo kúriť, na našej hranici zúri vojna, a vláda je v úplnej paralýze. Namiesto riešení pre ľudí si posúvajú ultimáta, hádajú sa a nemá to konca. Každý deň, ktorý budeme nútení toto sledovať, posúva Slovensko hlbšie do krízy. A do náruče Roberta Fica a fašistov. Je v záujme Slovenska a jeho občanov, aby vládna koalícia – a najmä strana OĽANO – čo najrýchlejšie túto agóniu ukončila. Ideálne odchodom Igora Matoviča, už dnes. Aby mohla vláda predstúpiť pred ľudí s plánom, ako zvládneme nasledujúce mesiace a zimu,“ hovorí europoslanec.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

Richard Sulík taktiež oznámil, že rezort hospodárstva bude po Sulíkovi viesť Ján Oravec, ktorý je v súčasnosti štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva. Štátni tajomníci z ministerstiev, ktoré v súčasnosti zastáva SaS, odídu do polovice septembra, ak ministri podajú demisie.

(redakcia/SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices