Michal Šimečka, podpredseda EP. PHOTO: Dominik Jursa

M. Šimečka: Vládna koalícia dnes zmarila dvom miliónom ľudí nádej na zmenu

Europoslanec za PS a podpredseda Európskeho parlamentu, Michal Šimečka, okomentoval aktuálnu politickú situáciu na Slovensku:

„Táto koalícia mala priniesť zmenu a očistu po rokoch vládnutia mafie. Jej strany dostali vo voľbách 1,3 milióna hlasov, spolu s ďalšími demokratickými stranami ako PS volili zmenu takmer 2 milióny ľudí. Dnes zostali všetci z nich zradení a frustrovaní. Rozpad tejto vlády je zlyhaním celej jednej politickej generácie, ktorá ľuďom v roku 2020 sľubovala zmenu a dostala na ňu vládny mandát. Primárnu zodpovednosť za toto zlyhanie nesie Igor Matovič.

Zažívame najťažšiu inflačnú a energetickú krízu, na našich hraniciach sa bojuje. Občania sú z toho traumatizovaní a právom sa obávajú blížiacej sa zimy. No koalícia namiesto hľadania riešení dospela k rozpadu. Je to nepochopiteľný a obrovský hazard s dôverou a životnou úrovňou ľudí na Slovensku.

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

Igor Matovič a jeho osobné spory s Richardom Sulíkom otrávili slovenskú politiku. Za Progresívne Slovensko viem sľúbiť, že spravíme všetko preto, aby sme dôveru ľudí v demokraciu a politiku postupne obnovili. Návrat Roberta Fica a jeho spojenectvo s Milanom Uhríkom sú hrozbou, ktorej naplnenie nesmieme dovoliť.“

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices