lexmann
Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Hazard s chudobou celých generácií je neprijateľný, apeluje Miriam Lexmann

Čerstvá informácia, že Úrad pre reguláciu sieťových odvetví pripravuje návrh koncepcie ochrany odberateľov pred energetickou chudobou a v septembri (!) ju ešte len začne konzultovať s ďalšími inštitúciami štátnej a verejnej správy, prichádza podľa europoslankyne Miriam Lexmann (KDH/EĽS) neskoro.

V KDH podľa nej dlhodobo vyzývajú a tlačia na prijatie zákona o energetickej chudobe a vedia ponúknuť kvalifikované a konkrétne riešenia.

„Už roky pred tým, než nastala dnešná energetická kríza, som upozorňovala, že naša energetická ako i celková ekonomická závislosť od totalitných či nedemokratických režimov so sebou prináša obrovské bezpečnostné riziko. Dnešné prudko stúpajúce ceny energií v dôsledku roky chýbajúcej diverzifikácie sú toho dôkazom. Na to, aby sme nehazardovali s prepadom celých generácií do chudoby, treba okamžité riešenia, a to aj vzhľadom na rozhodujúcu správu týchto dní o odstavení prevádzky Nord Stream 1,“ opakovane apeluje slovenská europoslankyňa Miriam Lexmann.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

Tí, ktorí pri posledných národných voľbách dostali od občanov dôveru vládnuť, sa musia v tejto kritickej situácii zomknúť a aj napriek tomu, že prebieha rekonštrukcia vlády, okamžite prísť s riešeniami. Inak budeme čeliť sociálnym problémom nevídaných rozmerov, konštatuje europoslankyňa.

O mam

Odporúčame pozrieť

ceny energii

Európska komisia zverejnila odporúčania na boj s energetickou chudobou

Zabezpečenie toho, aby bola energetická transformácia Európy spravodlivá a férová, je podľa Európskej komisie (EK) …

Consent choices