letenky, lietadlo
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Počet komerčných letov v EÚ v auguste medziročne stúpol o 25 %

Počet komerčných letov v Európskej únii (EÚ) v auguste tohto roka medziročne stúpol o 25 percent. V porovnaní s augustom predpandemického roku 2019 však bola letecká preprava stále o 14 percent menšia. Celkovo bolo v auguste tohto roka v únii 596 930 komerčných letov, pričom v auguste minulého roka to bolo 478 996 letov, ale v auguste predpandemického roku 2019 bolo komerčných letov 695 912. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Iba v dvoch členských krajinách EÚ sa počet komerčných letov zotavil na predpandemickú úroveň. V Grécku bol v auguste počet letov o 5 percent vyšší ako v rovnakom mesiaci roku 2019 a v Luxembursku bol vyšší o 2 percentá. V Slovinsku sa letecká doprava zotavila najmenej a v auguste bolo v krajine o 42 percent letov menej ako v rovnakom mesiaci roku 2019. Na ďalších najhorších priečkach boli Lotyšsko (-39 %) a Fínsko (-31 %). Na Slovensku bolo v auguste o 17 percent letov menej ako v auguste 2019.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia

Počet letov z niektorých európskych letísk výrazne prekročil úroveň augusta 2019. Najviac sa nad predpandemickú úroveň dostal na letisku Santorini (+30 %), na Medzinárodnom letisku Korfu (+ 22%) a na Neapolskom medzinárodnom letisku (+14). Najmenej sa zotavila preprava z Medzinárodného letiska Malpensa v Miláne (-34 %), Medzinárodného letiska Leonarda da Vinciho v Ríme (-27 %) a z Medzinárodného letiska Frankfurt nad Mohanom (-23 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Európske krajiny organizujú pre svojich občanov evakuačné lety z Izraela

Niekoľko európskych krajín už oznámilo zámer pomôcť svojim občanom odísť z Izraela a palestínskych území …

Consent choices