cestovanie, vlak
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Spustia ďalšiu výzvu na 35-tisíc železničných preukazov pre mladých

V utorok 11. októbra na poludnie sa otvorí ďalšia výzva DiscoverEU, ktorá potrvá do poludnia v utorok 25. októbra. V rámci nej už po druhý raz v tomto roku dostane 35-tisíc mladých ľudí železničné preukazy, vďaka ktorým budú môcť cestovať po Európe. Na svojej webstránke o tom informuje Európska komisia (EK).

Výzva je otvorená pre záujemcov z krajín združených v programe Erasmus+, vrátane Islandu, Lichtenštajnska, Severného Macedónska, Nórska, Srbska a Turecka. O získanie preukazu sa môžu mladí ľudia prihlásiť prostredníctvom European Youth Portal, kde budú musieť zodpovedať päť kvízových otázok a jednu doplňujúcu.

Žiadatelia, ktorí sa narodili medzi 1. januárom 2004 a 31. decembrom 2004, a úspešne vyplnia kvíz, budú môcť 30 dní cestovať po Európe v období od 1. marca 2023 do 29. februára 2024. K dispozícii budú mať aj zľavovú kartu s viac ako 40-tisíc možnosťami zliav na verejnú dopravu, kultúru, ubytovanie, stravu, šport a ďalšie služby dostupné vo vybraných krajinách. Tí, ktorí dosiahnu 18 rokov v prvej polovici budúceho roka, sa budú môcť prihlásiť v ďalšom kole v marci 2023.

Viac..  Jourová bude v eurokomisii dočasne zodpovedať aj za politiku spravodlivosti

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Politika súdržnosti EÚ: Viac ako 190 miliónov eur na lepšiu železničnú infraštruktúru na Slovensku

Vďaka novoprijatej investícii vo výške viac ako 190 miliónov eur z Kohézneho fondu na roky 2014 …

Consent choices