Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. PHOTO: SITA/Diana »ern·kov·

Minister Káčer: Podporujeme solidárnu Európsku úniu a spoločné riešenia na prekonanie krízy 

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen 14. septembra predniesla v Európskom parlamente v Štrasburgu každoročnú správu o stave Únie. Kľúčovou témou tohtoročného prejavu bola prebiehajúca vojna na Ukrajine.
„V čase jednej z najväčších kríz v Európe od konca druhej svetovej vojny sú jednota, odvaha a solidarita Európskej únie našou najsilnejšou devízou. Preto oceňujem, že tohtoročná správa reflektuje na súčasné výzvy a predstavuje návrh opatrení, ktoré pomôžu zmierniť dopad vysokých cien elektrickej energie. Slovensko podporuje celoeurópske riešenie tohto problému,“ vyhlásil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer.
Prejav o stave Únie sa venoval aj téme ochrany demokracie, základných hodnôt a právneho štátu s dôrazom na boj proti korupcii. Ide o témy, ktoré na európskej a medzinárodnej úrovni aktívne otvára aj Slovensko. Správa o stave Únie hodnotí výsledky dosiahnuté v uplynulom období a predstavuje hlavné priority na nasledujúci rok.
Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

O mam

Odporúčame pozrieť

kacer

Rastislav Káčer: Aj dnes sa medzi nás vkrádajú nenávistné prejavy, diskriminácia a antisemitizmus. Nedovoľme, aby sa zopakovala najtemnejšia kapitola našich dejín

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Káčer si v sobotu 25. marca …

Consent choices