mobilita
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európsky týždeň mobility 2022 začína 16. septembra, sprevádzať ho budú zaujímavé aktivity

Príprava tohtoročného Európskeho týždňa mobility (ETM) 2022 vyvrcholila a mestá či obce naplnili program zaujímavými aktivitami a podujatiami, ako polovičné vstupné do galérií a múzeí alebo bezplatná MHD. Európsky týždeň mobility 2022 bude po celom Slovensku od 16. do 22. septembra 2022. Jednotlivé aktivity sú zverejňované na Facebooku ETM. 

Ako uviedli na svojej stránke, Európsky týždeň mobility je vlajková kampaň Európskej komisie. Kampaň je dobrá príležitosť pre samosprávy, inštitúcie, organizácie, školy a pod. otestovať nové formy čistej mobility. Pôjde o zhodnotenie súčasných dopravných návykov a posun smerom k udržateľnejšej mobilite.

Témou aktuálneho ročníka je „lepšia dostupnosť“ a motto kampane „cestujeme zodpovedne“. Cieľom kampane je zvyšovanie povedomia o udržateľnej mestskej mobilite. Podporuje zmenu správania v prospech aktívnej mobility, verejnej dopravy a iných čistých, inteligentných dopravných riešení. Program kampane na Slovensku koordinuje na národnej úrovni Slovenská agentúra životného prostredia.

Viac..  Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Premiér Heger prišiel do práce netradične autobusovou linkou. Podporil tým Európsky týždeň mobility

Predseda vlády SR Eduard Heger sa dnes zapojil do Európskeho týždňa mobility a do práce prišiel …

Consent choices