mladi ludia
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európsky deň jazykov 2022 bude aj o podpore pre žiakov vysídlených z Ukrajiny

Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2022 a v súvislosti s Európskym rokom mládeže 2022 organizuje Komisia v pondelok 26. septembra 2022 konferenciu o jazykových kompetenciách v službách mládeže. Online podujatie sa zameria na jazykové povedomie na školách, ale aj to, ako môžu viacjazyčné triedy podporiť inklúziu a solidaritu.

Vzhľadom na veľký počet vysídlených žiakov z Ukrajiny budú účastníci diskutovať o podpore, ktorá sa v súčasnosti poskytuje týmto deťom a ich rodinám, aby sa naučili jazyky hostiteľských krajín a ako sú títo žiaci čo najlepšie začlenení do vzdelávacích systémov EÚ. Komisia súbežne s online podujatím organizuje okolo Európskeho dňa jazykov približne 70 miestnych a národných podujatí s finančnými prostriedkami z programu Erasmus+. Európsky deň jazykov je každoročnou príležitosťou na zvýšenie informovanosti o jazykovom vzdelávaní a jazykovej rozmanitosti. Organizuje sa od roku 2001.

 Sprievodné podujatia:

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

·       Zastúpenie Európskej komisie je spoluorganizátorom jazykového kvízu LingvaKvíz z dielne občianskeho združenia Edukácia@Internet, ktorý bude spustený 26. septembra 2022.

·       Žiaci a učitelia stredných a základných škôl sa môžu najneskôr do 28. septembra 2022 (12:00 h) prihlásiť na sériu prednášok a workshopov s názvom Európsky deň jazykov online 2022. Podujatie sa bude konať online 29. septembra 2022. Registrácia a program dostupné tu.

O mam

Odporúčame pozrieť

Európsky deň jazykov 2023

V dňoch 26. a 27. septembra 2023 sa bude v Bratislave oslavovať Európsky deň jazykov podujatím EDJ …

Consent choices