Solidarita s Ukrajinou. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

O pomoci Ukrajine počas zimy diskutujú predstavitelia únie zaoberajúci sa humanitárnou pomocou

Vysokopostavení predstavitelia Európskej únie zaoberajúci sa problematikou humanitárnej pomoci sa v pondelok stretli v Bruseli, aby pred prichádzajúcou zimou preskúmali efektívnu a včasnú humanitárnu pomoc Ukrajine. Humanitárne potreby Ukrajiny totiž naďalej rýchlo rastú, keďže ruská agresívna vojna proti krajine pokračuje. Schôdzku otvorili eurokomisár pre krízové riadenie Janez Lenarčič a vicepremiérka Ukrajiny Oľha Stefanišynová. Informovala o tom Európska komisia na svojej internetovej stránke.

„Nadchádzajúca zima bude jednou z najkrutejších, akej budú Ukrajinci čeliť. Okrem bezohľadných ruských útokov budú Ukrajincov ohrozovať mrazivé teploty v dôsledku poškodených domov a vykurovacích systémov,“ povedal Janez Lenarčič. „Humanitárna komunita musí byť úplne pripravená na pomoc postihnutým ľuďom,“ dodal eurokomisár pre krízové riadenie.

Na schôdzke sa zúčastňujú zástupcovia členských štátov Európskej únie, inštitúcií Organizácie Spojených národov, Medzinárodného výboru Červeného kríža, Svetovej banky, rôznych humanitárnych organizácií, ktoré dostávajú financie EÚ, a zástupcovia ďalších donorov.

Viac..  Ivan Štefanec: Rozširovanie EÚ nás robí silnejšími

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Na stole máme balík 50 mld eur, ktorý má pomôcť trpiacim Ukrajincom. VIDEOBLOG

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices