simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

M. Šimečka vyzýva Mikulca na okamžitú nápravu hraničných kontrol s Českom a Rakúskom

Podpredseda Európskeho parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyzýva ministra vnútra Romana Mikulca, aby čo najskôr prišiel s riešením hraničných kontrol, ktoré voči Slovensku zaviedli Česko a Rakúsko.

„Kontroly na hraniciach, ktoré voči nám zaviedlo Česko a Rakúsko, sú jasnou reakciou na zlyhanie slovenského ministerstva vnútra, za ktoré nesie zodpovednosť Roman Mikulec. Naši partneri nám týmto opatrením hovoria: neviete chrániť našu hranicu, neviete dodržať spoločné európske dohody v rámci Schengenu, musíme konať samostatne,“ uviedol Šimečka.

“Toto zlyhanie negatívne ovplyvní desiatky tisíc ľudí zo Slovenska, ktorí hranice denne prekračujú. Čaká ich teraz neistota a zdržanie. Zároveň to poškodzuje pozíciu Slovenska vo vzťahu k našim najbližším partnerom v EÚ,” zdôraznil podpredseda europarlamentu Šimečka. Podľa Šimečku nejde o prvý problém ministra Mikulca. „Ak nechce poškodzovať záujmy ľudí na Slovensku a naše meno v EÚ, mal by čo najskôr prísť s riešením, nie sa opäť tváriť, že sa ho to netýka,“ uzavrel Šimečka.

Viac..  Komisia navrhuje začať prístupové rokovania EÚ s Bosnou a Hercegovinou

O mam

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Slovensko musí riešiť výzvy eurokomisie v prípade troch smerníc

Európska komisia (EK) vo štvrtok prijala balík rozhodnutí o porušení spoločného únijného práva. K členským …

Consent choices