obchod
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Maloobchod únie v auguste medzimesačne klesol o 0,2 %

Tržby maloobchodu eurozóny podľa sezónne upravených údajov v auguste medzimesačne klesli o 0,3 percenta a v rámci celej Európskej únie (EÚ) sa znížili o 0,2 percenta. Medziročne augustové tržby maloobchodu v eurozóne podľa kalendárne upravených údajov oslabili o dve percentá a v rámci celej EÚ sa zmenšili o 1,3 percenta. Na Slovensku maloobchod v auguste medzimesačne stúpol o 0,3 percenta a medziročne o 0,3 percenta oslabil. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

V rámci členských krajín Európskej únie, z ktorých boli údaje k dispozícii, sa maloobchodné tržby v auguste medzimesačne najvýraznejšie znížili v Holandsku (-2,2 %), Nemecku (-1,3 %) a na Malte (-1,1 %). Najviac oproti júlu maloobchod posilnil v Slovinsku (7 %), Luxembursku (3,8 %) a v Írsku (3,5 %).

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

Medziročne maloobchodné tržby v auguste najviac klesli v Dánsku (-6 %), Holandsku (-5,8 %) a vo Fínsku (-4,7 %). Najvýraznejšie maloobchod v porovnaní s augustom minulého roka vzrástol v Slovinsku (31,8 %), Poľsku (8 %) a na Cypre (5,1 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

obchod

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej EÚ medzimesačne vzrástol

Maloobchodný predaj v eurozóne aj v celej Európskej únii (EÚ) v januári 2024 v medzimesačnom …

Consent choices