simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

M. Šimečka: Zabíjala nenávisť. Musíme ju zastaviť 

Podpredseda Európskeho parlamentu s predseda hnuta P
rogresívne Slovensko, Michal Šimečka, vyjadruje hlbokú sústrasť rodinám obetí vražedného útoku v Bratislave, a vyzýva všetky politické strany k tomu, aby sa postavili proti šíreniu nenávisti voči menšinám a LGBTI ľuďom na Slovensku.

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí, blízkym a celej LGBTI komunite, ktorá sa kvôli tomuto strašnému činu bude cítiť ešte menej bezpečne, ako doteraz. Žiaľ, tento hrozný čin nemôžeme vnímať izolovane. Stal sa v kontexte dlhodobej polarizácie spoločnosti a šírenia nenávisti, za čím stoja konkrétni ľudia a konkrétne politickí aktéri. Slová majú dôsledky, a dôsledkom aj takýchto agresívnych, nenávistných slov sú potom tragicky vyhasnuté životy mladých ľudí. Včera zabíjala nenávisť a je najvyšší čas ju zastaviť,“ uviedol predseda PS Michal Šimečka.

„Táto vražda nás zasiahla priamo v srdci našej komunity. Na mieste, kde sme sa vždy mohli cítiť s láskou prijatí. Na mieste, ktoré nám bolo domovom, kde nás nikto nesúdil, kde sme cítili bezpečie, vo svete, v ktorom nás tak veľa ľudí uráža či nenávidí. Toto sa už nikdy nesmie opakovať, všetci ľudia na Slovensku si zaslúžia prijatie a bezpečie, bez ohľadu na to, z akej sú menšiny, koho ľúbia a s kým chcú žiť,“ uviedla Lucia Plaváková, kancelárka a podpredsedníčka PS.

Viac..  EK odporúča opatrenia na boj proti falšovaniu a lepšiu ochranu práv duševného vlastníctva

„Vyzývame všetky politické strany na Slovensku, aby prestali rozdeľovať spoločnosť a nepoužívali nenávistný jazyk voči členom a členkám menšín. Potrebujeme ráznu, okamžitú otočku. A konkrétne kroky, ktoré zvýšia akceptáciu a toleranciu v slovenskej spoločnosti, tak aby sa tu cítili bezpečne všetci ľudia,“ uzavrel predseda progresívcov Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Stefanec

I. Štefanec: Zaráža ma beztrestnosť propagácie rasizmu a nenávisti na sociálnych sieťach

Vraždy na Zámockej ulici v Bratislave nezostávajú nepovšimnuté ani v pléne Európskeho parlamentu. Slovenský europoslanec …

Consent choices