simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Šimečka vyzval Európsky parlament na rokovanie o útoku z nenávisti na Slovensku

Predseda PS a podpredseda Európskeho parlamentu (EP) Michal Šimečka vyzval EP na zaradenie samostatného bodu na najbližšie plenárne rokovanie v Štrasburgu budúci týždeň. Predmetom diskusie má byť vražedný útok na LGBTI ľudí v Bratislave a potrebné opatrenia vedúce k predchádzaniu nenávistných útokov.

„Tragická udalosť v Bratislave dnes zasiahla mnoho mojich kolegov a kolegýň v celej Európe. Stoja za LGBTI ľuďmi na Slovensku a ostro odmietajú násilie aj agresívnu rétoriku, ktorým často musia čeliť. O podrobnostiach som informoval predsedníčku EP Robertu Metsolu. Získal som podporu svojej parlamentnej frakcie Renew Europe aj viacerých iných, aby sme zaradili na rokovanie pléna samostatný bod, ktorý sa bude venovať tejto tragédii na Slovensku a tomu, ako zabrániť jej opakovaniu. V pondelok tento návrh oficiálne prednesiem v Štrasburgu,“ uviedol predseda progresívcov Šimečka.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

“Ako podpredseda EP spravím všetko preto, aby sme nenávisť, ktorej čelia ľudia z menšín, zastavili. Nevznikla samovoľne. Je produktom dlhodobej polarizácie a agresívneho jazyka, ktorý používajú konkrétni ľudia a konkrétni politickí aktéri. Treba to jasne pomenovať a postaviť sa tomu. Po dnešnej noci si pred týmto problémom už nikto nemôže zatvárať oči,” uzavrel šéf progresívcov Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie v súvislosti s jeho víkendovým útokom na …

Consent choices