Monika Beňová, europoslankyňa SMER-SD. Photo: IG Monika Beňová

M. Beňová: Európa nesmie zostať pri dosahovaní klimatických cieľov osamotená

Plénum Európskeho parlamentu dnes hlasovalo aj o odporúčaniach týkajúcich sa nadchádzajúcej konferencie OSN o zmene klímy. Európa je dlhodobým lídrom v oblasti ambicióznych klimatických cieľov a zavádzania nadväzujúcich opatrení.

Kľúčové z hľadiska dosiahnutia reálnej zmeny a potenciálneho obmedzenia globálneho otepľovania však je, aby Európa vo svojom úsilí nezostávala osamotená,“ zdôraznila poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová. Klimatická konferencia má byť stredobodom snáh o koordináciu medzinárodného úsilia o obmedzovanie dopadov klimatickej zmeny.

Znamená to aj potrebu výraznejšieho zapojenia sa najväčších svetových znečisťovateľov akými sú napríklad Čína, USA, India a ďalší,“ pripomenula europoslankyňa. Efektívnu zelenú transformáciu možno dosiahnuť len spoločným úsilím.

Ochrana klímy musí so sebou prinášať aj rozvojové podnety. „Znamená to podporu udržateľného rozvoja priemyselnej výroby a s tým súvisiace vytváranie nových pracovných miest, ktoré v týchto neistých časoch pomôžu k zaisteniu hospodárskej stability,“ uzavrela Monika Beňová.

Viac..  Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

O mam

Odporúčame pozrieť

Robert Hajšel: Pod tlakom enviromentálnych organizácií Komisia predstavila nový klimatický cieľ

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Komisia …

Consent choices