hojsik
PHOTO: FB MH.

Martin Hojsík: Nenávisť voči LGBTIQ+ ľuďom nepatrí do EÚ, odkazuje Európsky parlament

hojsíkNenávisť nesmie vyhrať, rovnosť patrí všetkým. Tak znie dnes odkaz z Európskeho parlamentu. Prijali sme uznesenie, ktorým odsudzujeme zločiny z nenávisti voči LGBTIQ+ ľuďom v Európe. Poslanci a poslankyne z celej Európy tak odkazujú na Slovensko:

Teroristický útok v Teplárni sa nikdy nemal stať, a musíme spraviť všetko pre to, aby nenávisť voči LGBTIQ+ ľuďom zmizla z Európy. Za uznesenie bolo 447 z 570 hlasov.

Vyzvali sme vládu SR a NR SR aj k tomu, aby zabezpečili rovnaké práva pre LGBTIQ+ ľudí zaručujúc rešpektovanie všetkých práv, najmä súkromného a rodinného života, vrátane právneho uznania párov rovnakého pohlavia. Odsúdili sme tiež nenávistné a homofóbne prejavy terajších a bývalých predstaviteľov Vlády SR a Národnej rady.

Situácia sa nezmení zo dňa na deň, keďže mnohé oblasti sú v kompetencii členských štátov. No dnešné uznesenie odkazuje, že nemôžeme dovoliť, aby na Slovensku a v únii vyhrávala nenávisť. Lebo rovnosť ľudia nenadobúdajú, ale rovní sme každá a každý, a to bez ohľadu na sexuálnu orientáciu, či rodovú identitu a identifikáciu. Čaká nás ešte dlhá cesta ku rovnosti a rešpektu. No verím, že naši politici a političky odkaz Europskeho parlamentu vypočujú, a že aj voliči a voličky pri najbližšej príležitosti podpopria rovnosť pre všetkých.

Viac..  Michal Wiezik: Máme nový, veľký nástroj na znižovanie emisií z priemyslu. Týka sa aj poľnohospodárov

Ďakujem Michalovi Šimečkovi za jeho prácu na tejto rezolúcii, ktorá získala v Európskom parlamente veľkú podporu naprieč politickými skupinami.

Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

BRATISLAVA / Ako nové európske zákony zvýšia ochranu potravín v obchodoch? Sú naše pracie prostriedky …

Consent choices