heger
Eduard Heger, premiér SR /OĽaNO/. PHOTO: redakcia/red.

HEGER: Vláda Slovenskej republiky a Európsky parlament odsudzujú útok na dvoch mužov z LGBTI komunity

Vláda Slovenskej republiky okamžite po tragickej udalosti na Zámockej zaujala rázny postoj a odsúdila vraždu dvoch mužov z LGBTI komunity a následne to urobil aj Európsky parlament. Informoval o tom Úrad vlády SR. „Je dôležité pripomenúť, že páchateľ bol pripravený zaútočiť na niekoľko rôznych cieľov, preto sa zameriavame na okamžité, ale aj systémové opatrenia. Útok na mladých nevinných ľudí je útokom na demokraciu, ktorá rešpektuje rôznorodosť. Radikalizácia ľudí je aj negatívnym dôsledkom anonymného šírenia nenávisti na sociálnych sietiach. Nie je to však problém len Slovenskej republiky, preto sme túto tému otvorili na aktuálnom summite lídrov členských štátov EÚ,“ informoval Heger.

Na mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady SR predseda vlády poveril jej členov na vypracovanie konkrétnych opatrení, ktoré zvýšia bezpečnosť všetkých obyvateľov. Poveril ministra spravodlivosti, aby pripravil konkrétne návrhy pre naplnenie záväzkov voči menšinám vyplývajúcich z Programového vyhlásenia vlády. Zároveň bolo prijaté uznesenie Národnej rady SR, ktoré odsúdilo nenávisť voči LGBTI+ a židovskej komunite a zaviazalo vládu k prijatiu ďalších opatrení k zlepšeniu postavenia menšín a komunít žijúcich na Slovensku.

Viac..  Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

V stredu 12. októbra zastrelil pred bratislavským LGBTI podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave páchateľ dvoch ľudí a jednu osobu zranil. Motívom útoku bola nenávisť k homosexuálom, strelec svoje obete nepoznal. Podľa doterajších informácií bol páchateľom študent gymnázia pre mimoriadne nadaných žiakov Juraj K. z Bratislavy, ktorý následne po útoku spáchal samovraždu.

(SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Je neprípustné, že upierame právo na oficiálne uznaný vzťah homosexuálnym párom

„Je neprípustné, že upierame právo na oficiálne uznaný vzťah homosexuálnym párom. Prináša to praktické problémy, …

Consent choices