nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: FB LĎN.

Ďuriš Nicholsonová: Nebát sa a nekrást. Je Slovensko tehotné na novú politickú stranu?

Veľa múdrych sociológov a politológov hovorí, že ÁNO. Stretávam sklamaných a nahnevaných ľudí, ktorí NEMAJÚ koho voliť.

A teraz takto: ja si o sebe nemyslím, že som nejaký politický mesiáš, ktorý môže spasiť Slovensko, ale TEŠÍ ma, že sa okolo mňa začali SIEŤOVAŤ motivovaní, vzdelaní a slušní ľudia s VÍZIOU. Títo skvelí ľudia nechcú len čakať na zázrak, ale sami chcú prispieť k zmene Slovenska na kvalitný štát s kvalitnými službami pre všetkých. Nesmierne si ich za to vážim a cítim voči nim obrovskú ZODPOVEDNOSŤ.

Sú medzi nimi… sú medzi NAMI mladí, ktorí študovali za hranicami a vrátili sa domov, aby POMOHLI.

Sú medzi NAMI starší a skúsenejší, ktorí už vytvorili nejaké HODNOTY a majú pocit, že minulé, ale aj tá súčasná vláda im tie hodnoty pošliapali. Chcú žiť v krajine, ktorá umožní VŠETKÝM rozvinúť ich POTENCIÁL.

Poviem vám, čo ma trápi. Medzi tými desiatkami ľudí, ktorých sme zosieťovali, sú mnohí takí, ktorí chcú spolupracovať len na odbornej báze, ale BOJA SA vstúpiť do politiky naplno. Nechcú byť ministrami, ani poslancami. Pretože tá scéna, ktorá denne zapĺňa médiá zlými a horšími príbehmi z politického dna, je pre slušných ľudí DESIVÁ. Čo ak takto skončím aj ja? Čo ak aj mňa takto ZMENÍ politika?

Toto nemá byť nejaký nábor. My ZATIAĽ vôbec nevieme, či sa pretransformujeme do politickej strany. Nechceme vytvárať viac politického planktónu so 6-timi percentami. Máme väčšie ambície a vyššie NÁROKY sami na seba.

Ale bez ohľadu na to, by som všetkým ľuďom s POTENCIÁLOM, so vzdelaním, s odhodlaním, tým, ktorým Slovensko nie je ukradnuté, chcela povedať, aby sa NEBÁLI ísť do politiky. Je extrémne dôležité, aby do nej vstupovali KVALITNÍ ľudia s odborným zázemím a ZDRAVÝM sebavedomím.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Takí bývajú často SKROMNÍ. „Ja nie, Lucia, ja ešte nie som pre politiku dosť dobrý.“ Toto počúvam od tých, ktorí sú pritom nadpriemerní.

Myslíte si, že takéto pochybnosti mali o sebe všetci tí PSYCHOPATI zo slovenskej politiky?

Český behaviorálny patológ Andrej Drbohlav charakterizuje psychopata v politike takto: Je to narcis, presvedčený o tom, že je úspešný, krásny a výnimočný. Nezriedka je to patologický klamár a manipulátor. Vyznačujú sa absenciou svedomia a ľútosti, nedostatkom súcitu a empatie s ostatnými.

Ak nepôjdete do politiky VY a VY, TÍTO do nej pôjdu určite.

Nedávno som sedela s jedným extra šikovným tridsiatnikom, ktorý sa vrátil na Slovensko zo zahraničia. Jeho analytické schopnosti a odbornosť už dlho sledujem a obdivujem.

„Ešte nie, Lucia, ešte nie som pripravený na politiku, ešte na sebe musím pracovať,“ hovorí mi Michal.

„Je niekoľko dôvodov, pre ktoré STE PRIPRAVENÝ. A to, čo ste mi práve povedali, je PRVÝ z nich,“ odpovedám.

Chcem vyzvať múdrych a skromných ľudí s potenciálom: Nájdite ODVAHU, aby o našom živote už viac nerozhodovali HLÚPI, podpriemerní a ukričaní PSYCHOPATI. Prestaňte sa báť politiky. To, že je politika dnes stoka neznamená, že ňou musí byť aj zajtra.

ZÁLEŽÍ LEN NA VÁS 🙂

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/.

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE.

O red

Odporúčame pozrieť

L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Ľudia so zdravotným postihnutím čelia diskriminácii v rôznych oblastiach života, preto je dôležité odstraňovať ich …

Consent choices