Foto: Twitter Policie ČR

V spolupráci s Europolom počas štyroch dní zabránili nelegálnemu vstupu takmer 400 migrantov

Polícia v Severnom Macedónsku v nedeľu oznámila, že za štyri dni zabránili nelegálnemu vstupu do krajiny takmer 400 migrantov. Vo vyhlásení uviedla, že od 25. do 29. októbra počas spoločnej operácie s Europolom vrátili do Grécka celkovo 389 migrantov, ktorých pozorovali v pohraničí. Väčšina z nich bola zo Sýrie a Afganistanu.

Severomacedónsky minister vnútra Oliver Spasovski pre televíziu Sitel uviedol, že počas prvých deviatich mesiacov tohto roka sa počet pokusov o nelegálne prekročenie hranice s Gréckom medziročne zvýšil o sedem percent. Podľa polície je balkánska migračná trasa tento rok aktívnejšia, keďže mnohé balkánske krajiny zrušili cestovné obmedzenia zavedené počas pandémie koronavírusu.

Spomenutá operácia vedená Europolom sa konala s cieľom zakročiť proti nezákonnému obchodu so strelnými zbraňami a drogami, ako aj proti nelegálnej migrácii. Na operácii sa okrem členov Európskej únie zúčastnilo viacero krajín západného Balkánu. Zapojení boli aj agenti únijnej agentúry pre pohraničnú stráž Frontex.

Viac..  EÚ evakuovala z Haiti všetkých svojich diplomatov

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices