nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v rámci celej únie v septembri medzimesačne stagnovala vo výške 6 %

Miera nezamestnanosti v eurozóne v septembri podľa sezónne upravených údajov medzimesačne klesla na 6,6 percenta z augustových 6,7 %. Medziročne tiež klesla, keďže v septembri 2021 bola na úrovni 7,3 %. V rámci celej Európskej únie (EÚ) bola v septembri nezamestnanosť šesť percent, čiže medzimesačne stagnovala. Medziročne však klesla z úrovne 6,7 percenta. Vo štvrtok o tom informoval štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku miera nezamestnanosti v septembri medzimesačne stagnovala na úrovni 5,9 percenta. Medziročne však klesla, keďže vlani v septembri bola 6,6 percenta.

Podľa údajov Eurostatu bolo v septembri v rámci celej Európskej únie 12,960 milióna nezamestnaných mužov a žien, pričom 10,988 milióna z nich bolo v eurozóne. V rámci celej EÚ to však bolo o 52-tisíc nezamestnaných menej ako v auguste a v eurozóne počet ľudí bez práce v septembri medzimesačne klesol o 66-tisíc. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa počet nezamestnaných v septembri v celej EÚ zmenšil o 1,304 milióna a v rámci eurozóny klesol o 1,071 milióna.

Viac..  Komisia prijíma opatrenia na podporu biotechnológie a biovýroby v EÚ

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices