nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: FB LĎN.

Lucia Ďuriš Nicholsonová píše ostrý list arcibiskupovi Oroschovi

Vážený pán Orosch,

volám sa Lucia Ďuriš Nicholsonová, som slovenská europoslankyňa a čoraz častejšie sa modlievam k Vášmu Bohu. K nášmu Bohu.

Mám tri deti, ktoré nie sú dokonalé, ale ja ich neskonale milujem. Viete, môj najstarší syn nedokončil vysokú školu, fajčí, aj to pivo si dá a má dredy. A z mojej 14 ročnej Lilly je feministka, predstavte si. Kubo má 6 a nechce písať domáce úlohy. Proste, ako vravím, nie sú dokonalí, ale ja ich veľmi, veľmi milujem a každý deň im to opakujem. „Jediné, čo od vás chcem, je, aby ste boli v živote šťastní,“ hovorievam im.

Manžela mám skvelého. Pomáha mi a ľúbi ma napriek všetkým mojím chybám. Aj ten môj prvý muž bol veľmi fajn, tiež ma mal rád, ale niečo tomu nášmu vzťahu chýbalo, a tak sme si v istom momente povedali, že sa naše cesty rozídu, aby sme vedeli byť v živote naozaj šťastní.

Moja mama má 66 rokov, chytila už aspoň dvanásty dych, je veľmi aktívna a aspoň raz za týždeň sedí na nechtoch alebo u kaderníka. A tiež občas fajčí.

Sme malá rodina, ale veľmi sa ľúbime a sme šťastní.

A ešte som vám zabudla povedať, že som si minimálne trikrát v živote zapálila trávu (jointa, ak chcete), raz dokonca s mojou mamou v Amsterdame a raz, pred 19-timi rokmi som sa bozkávala s dvoma dievčatami na chalupe.

Tak, pán Orosch. A teraz mi povedzte, či som vinná alebo nevinná. Ak by ma zajtra zastrelil nejaký môj hejter po vašej kázni, zaslúžila by som si tú smrť? Moje deti si ju zaslúžia tiež? Sme všetci vinní, lebo sa nezmestíme do vašej škatuľky normálnosti a nevinnosti?

Viac..  Ivan Štefanec: Rozširovanie EÚ nás robí silnejšími

Váš Boh ma má rád. Viem to. Často mám strach o moju rodinu, tak sa k nemu modlím, ako som spomínala. A on mi občas odpovedá. Páči sa mu ako žijeme, že sa ľúbime, že sme šťastní. Páčime sa mu aj v našej nedokonalosti, on to nazýva takto „nedokonalosť“, nie vina. ON naše chyby nazýva nedokonalosťou, nie VINOU.

A viete, čo si myslím, keď tak pozerám na vašu tvár? Že vás tento Boh, tento náš spoločný Boh, prestal mať rád. Lebo rozdeľujete ľudí na vinných a nevinných podľa toho, koho majú radi a ako žijú. Súdite. Tvárite sa, že ste ON. Ale nie ste. Ste len jeden nešťastný dedko, ktorému chýba láska, v duši má nenávisť a jeho Boh ho opustil, lebo sa na Boha hral. A rozsieval nenávisť voči tým, ktorých Boh v ich nedokonalosti miluje.

Matúš a Juraj sú v nebi. Otázka je, kde skončíte vy, pán Orosch.

Hovorí sa, že nikdy nie je neskoro. Skúste nájsť v sebe pokoru pán Orosch, skúste prestať súdiť a možno vás niekto začne mať rád. Verím, že aj Boh. On vie odpúšťať.

S úctou,

Lucia Ďuriš Nicholsonová s rodinou.

O red

Odporúčame pozrieť

L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Ľudia so zdravotným postihnutím čelia diskriminácii v rôznych oblastiach života, preto je dôležité odstraňovať ich …

Consent choices