peniaze
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Rada sa dohodla na pozícii k implementácii reforiem Bazilej III

Európska únia plánuje zvýšiť odolnosť bánk pôsobiacich v bloku a posilniť dohľad nad nimi a riadenie rizík dokončením implementácie globálne dohodnutých regulačných reforiem Bazilej III. Na svojom webe o tom informovala Rada EÚ.

Tá v utorok dospela k svojej pozícii k návrhom, ktorými sa mení smernica o kapitálových požiadavkách a nariadenie o kapitálových požiadavkách. „Zvyšujeme silu a odolnosť bánk pôsobiacich v Únii. Pri dokončovaní implementácie medzinárodných reforiem Bazilej III je dôležité, aby sme zohľadnili osobitosti bankového sektora EÚ a osobitnú situáciu v našich členských štátoch. Som presvedčený, že aktualizovanými textami, na ktorých sme sa dnes dohodli, sa tieto ciele dosiahnu,“ povedal český minister financií Zbyněk Stanjura.

EÚ plánuje dokončiť implementáciu medzinárodných dohôd Bazilej III do práva EÚ. Dohody Bazilej III dosiahla EÚ a jej partneri zo skupiny G20 v Bazilejskom výbore pre bankový dohľad s cieľom zvýšiť odolnosť bánk voči možným hospodárskym otrasom. Bazilej III obsahuje niekoľko opatrení na zlepšenie prudenciálnych regulačných noriem, dohľadu a riadenia rizík bánk v reakcii na celosvetovú finančnú krízu v rokoch 2007/2008.

Viac..  Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Skvelá správa pre klientov bánk, proces posielania peňazí sa radikálne zrýchlil

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Peňažné …

Consent choices