hlasovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Europarlament prijal nové pravidlá podávania správ pre nadnárodné spoločnosti

Európsky parlament schválil smernicu, ktorá zvýši zodpovednosť podnikov tým, že budú musieť pravidelne zverejňovať informácie o svojich spoločenských a environmentálnych dopadoch. Parlament o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Európska únia (EÚ) si od toho sľubuje, že to pomôže ukončiť greenwashing, posilní sociálne trhové hospodárstvo EÚ a položí základy pre normy podávania správ o udržateľnosti na globálnej úrovni. Nové pravidlá sa budú vzťahovať na približne 50-tisíc spoločností v porovnaní so súčasným počtom 11 700. Všetky veľké spoločnosti v EÚ budú musieť zverejniť údaje o vplyve svojich činností na ľudí a planétu a o akýchkoľvek rizikách udržateľnosti, ktorým sú vystavené.

Nové požiadavky EÚ na podávanie správ o udržateľnosti sa budú vzťahovať na všetky veľké spoločnosti bez ohľadu na to, či sú kótované na akciových trhoch alebo nie. Spoločnosti mimo EÚ s podstatnou činnosťou v EÚ, s obratom nad 150 miliónov eur v EÚ, budú musieť tieto pravidlá tiež dodržiavať. „Európa ukazuje svetu, že je skutočne možné zabezpečiť, aby financie v užšom zmysle slova neovládali celú globálnu ekonomiku,“ vyhlásil počas rozpravy spravodajca Pascal Durand.

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

energeticka unia

Európska komisia schválila nové normy pre podávanie správ o udržateľnosti

Európska komisia (EK) v pondelok schválila nové záväzné normy v oblasti podávania správ o udržateľnosti …

Consent choices