priemysel
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Priemysel únie v septembri medzimesačne vzrástol o 0,9 %

Priemyselná produkcia eurozóny aj celej Európskej únie (EÚ) v septembri podľa sezónne upravených údajov medzimesačne vzrástla zhodne o 0,9 percenta. Medziročne priemyselná výroba v eurozóne stúpla o 4,9 percenta a v celej EÚ sa zväčšila o 5,7 percenta. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku priemyselná produkcia v septembri medziročne klesla o 1,9 percenta. V rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, to bol tretí najvýraznejší pokles po Estónsku (-7,5 %) a Lotyšsku (-3,7 %). Najvýraznejší medziročný rast priemyselnej výroby bol v septembri v Írsku (31 %), Dánsku (19 %) a na Malte (14,2 %).

Medzimesačne slovenská priemyselná výroba v septembri klesla o 0,8 percenta. V rámci krajín EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii, sa najviac zmenšila v Litve (-8,2 %), Grécku (-4,5 %) a v Estónsku (-3,6 %). Najväčší medzimesačný rast priemyselnej produkcie v septembri nastal v Írsku (11,9 %), Belgicku (7,1 %) a v Maďarsku a Holandsku (zhodne 1,6 %).

Viac..  ECB: Firmy v eurozóne očakávajú, že sa rast miezd spomalí

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices